Yemek yapmanın bazı ipuçları

Yemek yapmak için herşeyden önce özgüvene ihtiyaç vardır , yemek yapmaktan kaçan insan bir omleti bile berbat bir hale getirebilir. Her zaman standarta bağlı kalmak lezzeti düşürür , yeniliklere açık olmak gerekir.

"Yemeğinin lezzetli olmasını istiyorsan okuman senin için iyi olur."

- Kaliteli malzeme kullanmalısın. Aksi takdirde yemeğin güzel olmaz. Belki aç kalmazsın ama yediğinden zevk de almazsın.
- Yağa özellikle önem ver. Kötü bir yağ, hem lezzet olarak damağında hem de midende olumsuz etkiler bırakabilir.  (Mesela, kötü bir tereyağı mide yakar.)
- Dikkatini yemeğe ver. Yemek pişirirken başka şeylerle ilgilenme.
- Yemeği fırında yapacaksan aman dikkat! Soğuk fırına yemek sokma.
- Sağlık ve hijyene önem ver. Bir yemek başına çok fazla sağlık sorunu açabilir. Bazı gıdalar bakteri üretir ve bunlar insan sağlığına son derece zararlıdır. Yaptığın yemeğin sağlık kurallarına uygun olup olmadığına dikkat et.
- İstekli ol. Yeterince istekliysen, tarif bilmeden de yemek yapabilirsin.
- Taze baharat kullan. Taze fesleğen, taze kekik, taze kişniş gibi zor bulunan malzemeler artık marketlerde var.

Comments

Popular Posts